torsdag 19 april 2012

SNS: Kvinnor i styrelserna ökar risktagandet

Enligt en analys från SNS i veckan är kvinnor i bolagsstyrelser mer risktagande och mindre konservativa än männen där. Powerpointen finns här. Även när man räknat bort faktorer som att kvinnor med mer trygghetssökande och "traditionella" värderingar fallit bort pga barnafödande etc, kvarstår en tendens till att fler kvinnor i bolagsstyrelser, i motsats till fördomarna, inte alls skulle behöva innebära passiva företag som inte vågar ta för sig. Skulle kunna användas som ett argument för och mot kvotering. Om man däremot förändrar kraven och förutsättningarna för styrelsearbete så att det går att kombinera med barn, då skulle säkert (generellt) sammansättningen komma att påverkas. Rimligtvis är det senare vägen att gå först.

2 kommentarer:

  1. Intressant, roligt att du skriver och är aktiv om än inte i politik så har vi alltid saker att lära varandra./ hälsningar Lotta från Flen

    SvaraRadera
  2. Tack, Lotta. Jag tänkte över tid försöka skriva om frågor som berör Centern som jag stöter på i forskningen. Det ger mer att gå på i debatter.

    SvaraRadera