When visiting Sapporo this summer I got asked to make Swedish meat balls, which was great fun and something I can actually manage OK.
この夏、私は札幌を訪れた。私はスウェーデンのミートボールを作った。楽しかったよ。
Now my friends here want me to make Jansson's frestelse ("The Temptation of Jansson"), a potato casserole with potatoes, anchovy (a kind of pickled fish), and more. Of course I agreed.
友達はスウェーデン料理を求めています。したがって。私は、ヤンソンの誘惑を調理。名前は、Janssons frestelse (ヤンソンの誘惑)である。
The dish is usually not a stand alone dish but part of the Swedish Christmas Smorgasbord.
皿を一人で提供されません。スウェーデンのクリスマスディナーの一部を務めていました。
Here is the recipe. Good luck and don't blame me for the results. (^_^)
処方箋です。結果はあなたの責任です。私を責めないでください。(^_^)
1 kilo potatoes
2 onions (not to small)
3 dl cream
2 cans of anchovy (125 - 200g depending on how salt you want it)
3 tablespoons of bread crumbs
2-3 tablespoons of butter
1キロのジャガイモ
2玉ねぎ
3dLクリーム
アンチョビの2缶
3大さじパン粉(125〜200グラム、あなたがそれをする方法に応じて)
2〜3杯のバター
1. If you are using an oven, turn it to 200 degrees.
1. あなたは、オーブンを使用している場合は、200度にオーブンを回す。
2. Cut the potato to into thin pieces. Do not wash it afterwards.
2. 薄片にじゃがいもをカット。それを洗浄しないでください。
3. Cut the onion into thin pieces. Fry it with some of the butter.
3. 薄片に玉ねぎをカット。バターと一緒に炒める。
4. Cut the anchovy into thin pieces. Save the liquid from the can.
薄片にアンチョビをカット。缶から液体を保存します。
4. Grease an ovenproof dish with the rest of the butter.
バターの残りの部分とオーブン証明料理をグリース。
5. Mix potato, onion and anchovy. Pour cream and some of the anchovy liquid.
ジャガイモ、タマネギとアンチョビを混ぜる。クリームを注ぐ。アンチョビの液体の一部を注ぐ。
6. Sprinkle the breadcrumbs. If you want, some butter on top.
パン粉を振りかける。あなたがしたい場合は、上にバターを入れて。
7. Oven: Bake in the oven for 45-50 minutes until the potatoes are soft.
Microwave. Bake 15-20 minutes on 750W until the potatoes are soft. Use grill towards the end if you have that function.
7. オーブン:45〜50分間オーブンで焼くジャガイモが柔らかくなるまで。
電子レンジ : じゃがいもが柔らかくなるまで750Wに15〜20分焼く。あなたがその機能を持っている場合終わりに向かってグリルを使用してください。
8. Please enjoy.
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